Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 6:0 на Коматево в мач

...
Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 6:0 на Коматево в мач
Коментари Харесай

Канарчетата преподадоха на Ботев Враца и им писаха Отличен 6

Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 6:0 на " Коматево " в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Головете за домакините означиха Виктор Генев, Антоан Бароан, а пък Елвис Ману осъществя хеттрик, до момента в който Луиз Соарес си означи автогол. С тази победа " канарчетата " са към този момент 10-ти с актив от 19 точки, до момента в който врачани остават на нежеланата 12-та позиция с едвам 14 пункта на сметката си.

В 3-та минута пристигна първата по-добра опция в мача. Елвис Ману получи добра опция след доза шанс, само че ударът му мина настрана от лявата греда на вратаря на Ботев Враца. Малко след това Бароан даде положително подаване на Херман в наказателното поле, само че ударът на десния защитник на Ботев Пловдив бе право в ръцете на Костов. В 10-та минута се откри страховит късмет за " канарчетата ", откакто Роеи Херман от аутлинията центрира за Мохамед Брахими, само че неговия мощен изстрел мина около вратата.

Логичното се случи три минути по-късно, когато Роеи Херман още веднъж показва страхотното си центриране, откакто достави съвършено подаване на Виктор Генов, а централният бранител съумя да се разпише с акуратен удар с глава.

В 16-та минута Чавдар Ивайлов се възползва от неточност на домакините в отбрана и напредна с топка в крайници, само че ударът му от границата на наказателното поле не затрудни Ханкич, който умерено избави.

Две минути след този късмет за врачани, Брахими откри великолепно Елвис Ману в наказателното поле на съперника, а нападателят съумя добре да излъже бранителя, с цел да си освободи пространство и да приключи точно в левия ъгъл на Костов, правейки резултата 2:0 за Ботев Пловдив. 

В 26-та минута Емануел Току бе открит в наказателното поле на съперника и насочи свръхестествен изстрел с левия си крайник, само че Костов избави блестящо с една ръка. Две минути преди края на първата част Браян Переа замени положително двойно подаване с Чавдар Ивайлов, само че изстрелът на последния бе фантастично избавен от Хидайет Ханкич.

Секунди след началото на втората част Току вкара след страховит пас на Елвис Ману, само че голът бе анулиран заради засада. 

Малко след това Емануел Току от Ботев Пловдив опита техничен удар с левия крайник, само че топката мина малко настрана от дясната греда на Красимир Костов. Нов гол на Елвис Ману бе анулиран, откакто получи от Мертенс, само че последният е лишил топката с нарушаване и съдията не се поколеба да го отсъди. В 55-та минута Мохамед Брахими овладя страховит пас в наказателното поле и стреля отблизо разстояние, само че стражът на Ботев Враца избави.

В 58-та минута Брахими бе изведен за следващ път зад отбраната на Ботев Враца и достави ужасно подаване за Елвис Ману, който единствено чукна топката с десния крайник, с цел да направи резултата 3:0.

Секунди по-късно Ману получи от Бароан и се постара да му върне жеста, като му подаде на празна врата, само че Луиз Соарес си означи автогол, пробвайки се да пресече подаването - 4:0 за Ботев Пловдив.

Емануел Току показва добър дрибъл с топка в крайници, надпредвайки напред и насочи изстрел от границата наказателното поле, само че Костов внимаваше и избави. В 67-та минута Елвис Ману се пребори великолепно със собствен съперник и направи независим пробив, след което си освободи пространство и стреля в далечния ъгъл, с цел да се направи резултата 5:0 и да оформи своя хеттрик.

В 83-та минута Антоан Бароан получи на пеналтерията от Па Конате и съумя технично с левия крайник да я насочи в далечния ъгъл на Красимир Костов, който нямаше какво да направи.

Две минути преди края на срещата Николай Минков получи жълт картон, защото е влезнал без разрешение в игра, само че след имитация към съдията бе изпъден с пряк червен картон.

В 91-та минута Хидайет Ханкич направи ужасно избавяне след удар от отдалеченост на Йохан Валбуена. Стражът мазета в корнер.

Стартови сформира:

Ботев Пловдив:  13. Хидайет Ханкич, 44. Роберто Пунчец, Джаспър ван Хертъм, 2. Роеи Херман, 4. Виктор Генев, 7. Мохамед Брахими, 6. Дилан Мертенс, 15. Джеймс Етоо, 28. Елвис Ману, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан

Треньор:  Желко Копич

Ботев Враца:  76. Красимир Костов, 4. Луиз Соарес, 3. Мартин Кавдански, 23. Браян Мендоса, 8. Диего Фераресо, 17. Чавдар Ивайлов, 21. Жан Пиер да Силва, 15. Мирослав Маринов, 88. Йохан Валбуена, 19. Браян Переа, 91. Венцислав Христов

Треньор:  Даниел Моралес
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР